вторник, 10 июля 2012 г.

Бібліотека в Мережі ПДГ


У бібліотеці-філії с. Порошково створено Пункт доступу громадян до інформації органів державної влади, і бібліотека входить до Мережі  ПДГ.
Мережа ПДГ почала створюватися за проектом Української бібліотечної асоціації у межах грантової діяльності з Програмою сприяння Парламенту України ІІ (ПСП ІІ) з червня 2009 року.
Пункт доступу громадян у бібліотеці – це спеціально облаштоване комп’ютерне місце з підключенням до Інтернету, де користувачі можуть самостійно або за допомогою бібліотекаря отримати доступ до інформації органів влади будь-якого рівня. У ПДГ користувачі бібліотеки можуть познайомитися з  інструкціями-порадами щодо здійснення пошуку інформації, навігаційними ресурсами, бібліографічними списками, рекламними буклетами УБА, виданими за проектом ПДГ. А також можуть переглянути виставку-перегляд видань ПСП ІІ, що їх бібліотека систематично отримує поштою. Надається доступ до повнотекстових матеріалів, що їх ПСП надсилає до бібліотеки засобами електронного зв’язку.

Це інформаційний центр, який відкритий у бібліотеці  для надання доступу населенню громади с. Порошково до інформації органів державної влади.
У рамках Програми сприяння Парламенту  (ПСП) та Проекту «Україна: верховенство права»  бібліотека отримує  електронну розсилку по різним питанням правової тематики, а також поштою отримує брошури, буклети, різноманітного роду офіційну інформацію.
Бібліотека інформує:
про надходження в електронному вигляді таких видань:
   –«Вісник громадських рад», підготовлений Секретаріатом Кабінету Міністрів України за сприяння Програми сприяння Парламенту; 
  –Інформаційний бюлетень програми «Бібліоміст» – «Бібліоновини» за червень;
  –Інформаційно-аналітичні бюлетені, випуски видань Фонду Президентів України Національної бібліотеки України ім. Вернадського:
Ø «Науково-інформаційні ресурси про президентів та інститут президентства»
Ø «Україна у відгуках зарубіжної преси»
Ø «Інститут президентства в системі сучасних міжнародних відносин».





Користувачі  знайомляться з інформаційними матеріалами у
Пункті доступу громадян


Активним користувачем Пункту доступу громадян є
сільський голова Юрій Юрійович Касинець



  В  Інтернет-центрі бібліотеки-філії с. Порошково діє Пункт  доступу громадян (ПДГ) до офіційної  інформації  органів влади,  де всі бажаючі  мають  змогу  отримати  інформацію  органів  державної  влади  в пошуку  будь-якого законодавчого  акту, закону, постанови , розпорядження  чи указу.

Повідомлення громадянам про право отримати  в бібліотеці       будь-яку інформацію, що є у володінні органів влади.





















Комментариев нет:

Отправить комментарий