понедельник, 13 июня 2016 г.

Патріотично-виховна година присвячена 125 - річниці з дня народження Є. Коновальця "Хто не знає минулого, не вартий майбутнього..."проведено 13 червня в сільському будинку культури. Вчитель історії І. Ф. Пятничук та завідуюча БК А. Плавайко розповіли про життєвий шлях Є. Коневальця, після чого в бібліотеці переглянули фільм " Євген Коновалець, життя віддане за націю".Запрошені учні та вчителі Порошківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.


Музей Євгена Коновальця в с. Зашків


Коновалець Євген (14.06.1891 – 23.05.1938) - визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927). Народився у с. Зашків Львівського повіту (тепер Жовківського р-ну Львівської обл.).
Коновалець Євген МихайловичЄвген Коновалець - організатор і перший керівник ОУН (1929-1938), незаслужено залишився в тіні своїх видатних учнів і послідовників - Степана Бандери та Романа Шухевича. Коновалець - легенда, з початку революції 1917-1920 рр. в Україні.



  •  На порозі війни в Європі Євген Коновалець був небезпечним для Сталіна і став об'єктом знищення №1 (Троцького вбили в 1940), а його вбивця Павло Судоплатов незабаром став старшим майором НКВС (генерал-майором) і досі залишається у росіян найпопулярнішим і легендарним "спецназівцем-диверсантом".

  • Варто визнати, що частково розрахунки Сталіна щодо нанесення удару по ОУН через вбивство Конвальця виправдалися: без авторитетного лідера ОУН в 1940 р розкололася, розділившись на прихильників Андрія Мельника і Степана Бандери.



    Комментариев нет:

    Отправить комментарий